Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2014

Av Katti - 15 mars 2014 12:27

Han har sålts som vampyren Laurent från Twilightfilmerna, iklädd endast sitt nätlinne o armdekorationerna men det är inte hans ursprung. Jag kan se var tanken kommer från. Han är väldigt lik skådespelaren Edi Gathegis version av Laurent med flätor o allt. Han är dock en annan filmkaraktär. Eller teveseriekaraktär - från serien Andromeda, Tyr Anasazi. Keith Hamilton Cobb spelade rollen som Tyr. 


 


Jag hade kanske önskat att han hade haft rotade dreads då det är besvärligt att klä av o på honom med det där plasthåret i vägen. Det är inte omöjligt, men besvärligt. Dock ser man sällan rootat hår på actionfigurer... 


 






 

Det är en snygg svart kille! 


 Huvudkaraktärerna finns på baksidan med Kevin Sorbos Dylan Hunt i fronten. 


Av Katti - 15 mars 2014 12:15


Supermans flickvän har flyttat in. Lois Lane. Dottern tittade på henne o konstaterade att hon måste vara gjord med skådespelerskan som förlaga, med tanke på hennes tvåfärgade ögon. O det har hon ju rätt i. Kate Bosworth har ett blått öga och ett blått med en stor brun del. 


 


Inte Betty Davis' men Kate Bosworth's Eyes.

Lois Lane har ett vackert ansikte. Har inte kollat hennes nacke än men min gissning är att hon, liksom Superman inte har nån årsmärkning. 

Av Katti - 15 mars 2014 11:57


Yell Leaders. Det kallas de manliga "cheerleaders". De ropar väl sina hejarramsor medan tjejerna dansar med sina bollar. Det har tidigare gjorts flera olika serier med cheerleaders men i fjol kom det även två killar - med den artikulerade modellkroppen - och Basicsansiktena. 


 

Texas A&M University 



Till skillnad mot Basics Model No 17, har den här killen nån nyans ljusare hår (svårt att fånga genom plasten). De är snarlika annars - förutom kroppen. 

Av Katti - 15 mars 2014 11:49


Rice gör jätteroliga små korgar i form av hus och en dag gick jag förbi ett skyltfönster där de ställt upp några av dem. Fastnade givetvis för den rosa färgen och svampprickarna på taket. GIck in o kikade. Har senare tittat på mina mobilfoton o ser att jag måste sett dem tidigare men inte noterat dem! De fanns med redan bland sommarens bilder. Trodde att de här stugorna var nya. Som allt Rice är de svindyra men det lilla huset fick i alla fall följa med mig hem. De finns i minst tre olika storlekar, där den största är som en gammaldags linnekista i storlek. Den här lilla är som en bag/handväska. Sen beror det ju på vad man heter, hur stor handväskan är, men en normalstor en :) 




Kistorna/boxarna är handgjorda i vass eller nåt liknande, delvis infärgat. Sen är det broderat på den, olika dekorationer. Det finns flygplatser, akvarium, garage, ett zoo, en teater o annat. Den lilla jag köpte är en liten tomtestuga - utan dörr! De större husen har en dörr, om än fuskdito. På den här finns en söt liten igelkott! 

De är fodrade med samma material, fast med tätare väv. Som det korgmaterial det är, tål de väl inte alltför hård barnlek men man kan ju ha små saker i den, man är rädd om. 


 I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut... 


Av Katti - 15 mars 2014 11:45

Ännu en Steffie har hittat hem till mig. Snubblade över en Paul Frank Barbie i röd poyjamas för en relativt billig peng o slog till. Hon gjordes i väldigt begränsad upplaga. Den mer vanliga, blå fanns i tusental. Pyjamasen och dockan är likadan, bara färgen som skiljer dem åt. Jag föredrar ju den röda som matchar hennes läppar men den blå matchar hennes blå ögon :) 


 *Paul Frank and Barbie are friends!*


En närbild på henne: 

GIvetvis har hon också Steffies ansikte med stora blå ögon i en sidblick o de läckert lackröda läpparna. 

Av Katti - 15 mars 2014 11:30


Yes. Hon kom häromdagen. Den vackra Sports Illustrated Barbie. 50 år av baddräkter i Sports Illustrated. 


 

Baksidan visar en No 1 Barbie. 



S.I Barbies baddräkt är en upphottad version av den gamla. Fortfarande samma ränder men en annan skärning. Den sitter lite dåligt på den smala Model Muse-kroppen. Man kan ju önska att de hade använt JLos rumpa till Dr No Barbies överkropp... Lite former hade inte skadat! Baddräktsmodeller är mycket kurvigare än Haute Couture-dito. O de har ju kurvigare Model Muse-kroppar för jesse namn! Varför inte använda en sån då? 


En av de vackraste Generation Girl/CEO-dockorna jag nånsin sett! 

Nu vill jag bara ha en till, så jag kan ta en ur kartongen...! 

Måste bara få tag i tidningen också, så är det komplett :) 

Av Katti - 14 mars 2014 21:43


Köpte den här tjejen på eBay i fjol och fick henne sänd till en vän i USA för mellanlandning. Vi har avvaktat att skicka henne, pga frakten men tillsammans med ett gäng andra dockor, anlände hon så häromdagen. Jisses, vad stor hon är! Hon är ju inte lika stor som My Size-dockorna utan mer ett mellanting mellan Supersize o My Size. Hon är 30" lång, eller drygt 75 cm! Man klagar högt och lågt på Barbie och hennes oproportionerliga kropp men den här tjejen är helt galet oproportionell. Långa ben och litet huvud. O väldigt små fötter i jämförelse med resten av kroppen. Inte för att jag bryr mig ett jota om den saken, men det är en kul reflektion. 


 Marie Osmond Modeling Doll. Tillsammans med henne får man med två mönsterark att sy kläder till henne. Alla de kläder som finns avbildade på baksidan i tvåfärgstryck (nå, bara en färg om man ska vara petig) eller på en långsida i fyrfärgstryck. Arken var helt oklippta och låg kvar i kuvertet de fanns i, när dockan var ny! 


Marie Osmond själv finns med på kartongen, tillsammans med sitt dockjag. 


Tillome nätet som ska hålla håret på plats i kartongen satt kvar på dockan! 

Hon är rätt lik originalet :) 

Av Katti - 14 mars 2014 21:38


Tillsammans med dockorna fick jag en DVD av tjejerna i kassan. Tror de är systrar förresten. Har inget med DVDn att göra, utan bara en reflektion. De kanske inte ens är släkt men jag vill tro att de är systrar :) Den ena blond, den andra brunett. Nåja, skitsamma. Åter till rubriken... 


Det är bara en liten reklamskiva med en kortfilm - har dock inte sett den så jag kan inte redogöra för innehållet. När hon packade ner dockorna sa hon, "Just det, du ska ju ha en film också" - fast på norsk då. Alltid kul när man får nåt litet extra. Vilket aldrig händer. 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards