Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2014

Av Katti - 17 mars 2014 12:44


Ett tydligt exempel på Mattels nya vidriga hårhantering. De häller ju lim i många huvuden idag och några av dem har oerhörda mängder, andra knappt nåt. Hur mycket eller lite det än är i skallarna, är det vidrigt. Här är en docka där det börjat läcka ut - redan i kartongen. Man kan se det ovanför hennes huvud, på vänster sida. Framför allt i andra bilden, utan boxen. 




Mysigt va? Det här läcker ut ur huvudena o håret blir risigt o flottigt o ser skitigt ut.  Tänk vad som händer med de dockor som ligger i barnens leksakslådor tillsammans med andra dockor - och framför allt kläder? Allt blir kladdigt o skitigt. 


Jag köpte ett par Barbie Basics av en kompis o bara under den tiden det tog att skicka dem från USA o hit, hann silkespapperet bli alldeles smetigt av limmet. En kompis till mig använder cyklekedjerengöring för att ta bort kletet. Men varför ska det behöva vara så? Hur fan tänkte de när de införde det här? Undrar om de lyssnar på folk nu eller om de tänker fortsätta förstöra dockor på det här viset? Det är ju inte bara i lekdockor som tjejen ovan, utan även i vissa samlarutgåvor. 

Sluta med det här vansinnet!! 

Av Katti - 17 mars 2014 10:18


Har pratat en del med en tjej i Filippinerna och vi kom in på dockor som tillverkades under licens av Richwell Phils. Inc.. Hon berättade att Richwell tappat licensen. Trist. De hade så himla mycket fina dockor! Jag äger bara en Filipina i dagsläget. Nja. Har en hos en kompis också! Men, nåväl, har bara en på hand just nu. Maria Clara nr 9988. 


 

 Maria Clara Barbie är klädda i vackra klänningar, i något som liknar råsiden/linne. 


De använde bara ett par olika ansikten till sina dockor. Det var SuperStar och Mackie. Här en vacker version av den senare med mild makeup. 


Baksidan visar de olika versionerna av Maria Clara: 


9988 är "min" docka: 


De här tre är mina favoriter: 


Randen på kinden/hakan kommer av boxplasten. Svårt att undvika skuggbildning. 

#48139, modell 9988 Maria Clara Barbie, 2000

Av Katti - 16 mars 2014 19:00


Den här boken har jag haft span på ett tag o fick så chansen att köpa den av en kompis i USA. Många tar hutlöst betalt för boken - tror att det kan ha varit en BC special men jag vet faktiskt inte. Den speglar de tio första åren av Silkstones. Eller Barbie Fashion Models. Den gavs ut i samband med tioårsjubileet, då även en docka i den klassiska svartvita baddräkten gjordes. Fast i en stylad version med svarta och vita paljetter som bildade mönstret. 



10 år av fotomodeller- Fashion Model Collection 



Silkstonemodellerna bygger på de gamla dockorna. Barbie o Ken-originalen från sextiotalet. 



Jubileumsdockan i sin svartvita baddräkt 


Dockorna som skapade rubriker i USA: Lingerie-modellerna.


Av Katti - 16 mars 2014 14:21


Fick chansen att köpa en bok jag velat ha ett tag, av en kompis i USA. Boken visar Samlarutgåvor av Barbie genom åren och som vanligt när det gällde J. Michael Augustyniak, fick han ihop en enorm mängd bilder. Inte alla olika versioner och varianter men de flesta är beskrivna på ett eller annat sätt. Tydliga färgbilder. Den här boken finns även att köpa i digital form (pdf). 



Några uppslag ur verket: 

 Författaren själv tillsammans med "1 Modern Circle"
Michael visade även upp de olika ansiktena Mattel använt i samlarutgåvorna. 


Dolls of the World 


 Reproduktioner/Collector's Choice


Några Silkstones/Barbie Fashion Model


Ett uppslag med Kelly-set :) 


Collector's Encyclopedia of Barbie Doll Collector's Edition, Identifications & values, 2008 Edition

©2008

ISBN 978-1-57432-558-4 

  

Av Katti - 15 mars 2014 19:21


Hunger Games-filmerna är poppis, så populära att Mattel gjort flera dockor utifrån karaktärerna. Från första filmen, var Katniss Everdeen ensam men för andra filmen har det gjorts fyra olika dockor. Jag har i dagsläget Peeta i kartong och en Finnick, köpt utan kläder. 

Likheten med skådisarna är fantastisk. Josh Hutcherson har en riktig Mini Me i Peeta. 


  


Josh Mini Me - Peeta 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Åsså hade jag ju den andra killen.... 

Finnick

Av Katti - 15 mars 2014 13:16


Rotat skägg ja. Det är ju den här filurens signum! Captain Blackbeard, eller Svartskägg. Pirates of the Caribbean. Han hör till Disney's gamla filmer - inte de nya med Johnny Depp som Captain Jack. 


Jag har alltid velat ha honom för att han är en rolig figur o för att det är ett speciellt ansikte - som knappt syns under all målning o det där skägget. Köpte en gång en bok där Disneydockorna beskrivs i ord och bild och han fanns med. Fick så tag i dockan nyligen, men han saknar sin trekantshatt och en del vapen. 



Av Katti - 15 mars 2014 13:12


Mer fantasy. Jag har spanat på Gandalf ett tag o plötsligt dök det upp en på Tradera som jag nöp. Utan kartong, men det gjorde det så mycket roligare att undersöka honom! 


Toy Biz har gjort några figurer från Sagan om Ringen-filmerna och Gandalf är en av de dockor som är i Kenstorlek. 


 Lager på lager

 Hans hatt sitter inte kvar, måste sy dit en tråd för att den ska hänga kvar på hans långa rufs. 


 Dockan är väldigt lik Ian McKellen som spelar Gandalf the Grey i filmerna. 

Rotat skägg och mustasch.  

Detaljerna är många om man tittar efter. Det är inte bara en grå massa av tyg, utan välkomponerat o snyggt. Underst sitter ett underställ med gräddvit tröja o gröna långkalsonger, ihopsydda till en del. 

Utanpå det har han en kaftan i grått tyg och ytterst et slängkappa i samma material. De är kantade i ett silkigt, mönstertryckt tyg. Gandalf bär en tygväska över axeln och ett svärd i det flätade bältet. O så har han sin trollstav förstås. 


Av Katti - 15 mars 2014 12:58


En tjej i en Facebookgrupp sålde hemsydda burkas och jag passade på att beställa några stycken. De är jättefint gjorda och framför allt den blå är en vanlig färg bland kvinnorna som syr dem. Jag köpte tre av de fyra färgerna, det fanns även en röd. 


De är lite svåra att sitta på plats då dockorna inte kan hålla ihop tygstyckena, utan de har en förmåga att falla isär och visa ben! De här är perfekta att klä på en docka med klippt hår eller som har nån annan defekt man inte ids åtgärda, då de är heltäckande. I like! 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards