Alla inlägg under november 2013

Av Katti - 12 november 2013 22:35


I samband med DVDn Barbie and her sisters in a Pony Tale fick vi göra bekantskap med ett par nya kusiner. Marie och hennes tvillingbror Max, med efternamnet Roberts. De kom i ett gift set tillsammans med varsin hund. Marie liknar sina kusiner med blå ögon och sitt blonda hår. Hon har öppen mun med ett typiskt Stacie- eller Kellyleende. 

Märkt i nacken. 

Marie

Copyrightår: 2012


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Y7558 Marie Roberts, 2013

  

Ansiktslista

Av Katti - 12 november 2013 22:28


I samband med en ny DVD fick Barbie ett par nya, yngre kusiner. Tvillingarna Max och Marie. Ett par ungdomar som uppenbarligen gillar hästar och hundar. Max är en blåögd kille med rotat blont hår. Han och Marie delar kropp men har olika ansikten. Max har stängd mun. Och glasögon. 

Märkt i nacken. 

Max

Copyrightår: 2012


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Y7558 Max Roberts, 2013

  

Ansiktslista

Av Katti - 12 november 2013 22:10


Såhär ser de ut: Max & Marie Roberts. Barbies kusiner. Sååå svåra att få tag i! På sina håll. En låda av sex? Åtta? Vet inte hur många set det är i The Pony Tale-sortimentet men endast en har varit tvillingarna. Sen har de visst kunnat gå att beställa från Toys'R Us hemsida i USA men de tar slut lika fort igen. Jag fick tag i mina två set genom en internetvän i Australien. Tack till Karen! 


Klart och tydligt anges släktskapet. Kusiner till Barbie.

Och uppenbarligen på fädernet, då de har samma efternamn. Undrar lite varför Max kommer med en bärbar dator och Marie med papper o penna? Fast utan penna. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 Helt klart Barbietycke i det här ansiktet. 


Åsså det hemska hårarbetet. De är klippta lite hipp-som-happ och framför allt Max hår spretar åt alla håll.

Syns mer när man tagit av honom glasögonen


 O Marie är också utan tvekan, släkt med Barbie. 


Maries lugg har dock mer att önska. Ser ut som om det är kapat med sticksåg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 Lite fåniga tillbehör till hundarna. Små vita pudlar. Gissa vilken hund som tillhör vilken tvilling? *kräk*


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 Lite lek med ord. Barbie and her sisters in a Pony Tale. Pony tail.... 

Ännu en filmkoppling. Det görs ju minst en Barbiefilm per år idag. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Slet i princip ut dem ur kartongen! Allt för att ta närbilder till ansiktslistan


 En sak som gör mig vansinnig är Mattels förkärlek för statyetter. Dockorna har en böjd arm som inte helt lätt går att flytta på. Den är bara vridbar uppåt/neråt - dvs framåt/bakåt. Inte åt sidorna. O att få den där böjda armen att hålla nån annan "naturlig" position, än att, som om de hela tiden håller i något, är nästintill omöjligt. Man kan med lite övertalan få Max att "fixa" med sitt hår eller lägga armen bakom huvudet i en chill pose. Samma med Marie förstås, men jag provade bara med honom då han inte hade den där rosetten i vägen... 

De har stela ben och kan alltså inte böja dem. Sen lär de ju aldrig få några kläder heller. Vad kan passa att klä om de här två i? Monster High-klänningar kanske? Måste prova! Kanske lite elakt mot Max.... 


Åsså de töntiga minipudlarna igen. 

Av Katti - 12 november 2013 20:11

Fick ju tag i tvillingarna till slut. Barbies kusiner! Max & Marie Roberts. De måste alltså vara kusiner på fädernet. På båda sidor. Några föräldrar har vi aldrig sett men de borde också vara västkustblonda som resten av klanen. Men varifrån Skippers mörka hår kommer, kan man ju fråga sig. Idag är hon endast brunett. Från första början kom hon som blondin, rödtott eller brunett. O var så i några år innan hon blev mestadels blondin. Färgerna stod hennes kompisar för. Undrar om tvillingarna är syskon till Jazzie? Har hört ryktas att det eventuellt är hennes tur att göra återinträde i Barbies värld. Jazzie alltså. Tvillingarna kan ju likväl vara kusiner till henne också. Eller till Francie. Eller P.J., som i ett tredocksset plötsligt var kusin med Barbie. Familjen växer. Och krymper. Syskon kommer och försvinner. Barbie har haft fem systrar. Idag är de fyra tillsammans. Och ett par bröder. Som kanske varit samma. De hade i alla fall samma namn. O vem Kelly var, är nog aldrig utrett. Nu pratar jag inte Kelly/Shelly o lillasyster, utan brudnäbben i Midge och Alans bröllop. Kanske inte ens Todd var Todd där. Som i Barbies lillebror Todd. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Såhär ser familjerelationerna ut genom åren: 


Skipper

- Barbies första lillasyster. Hon dök upp under sextiotalet och var från början runt nio år gammal. Blond, brunett eller rödhårig med blå ögon. Under sent sjuttio- tidigt åttiotalet växte hon och blev tonåring i olika versioner, oftast blond, men även i en del svarta versioner. Senare växte hon ännu mer och blev väl runt sexton år eller nåt i Teen Skipper-versionen, även hon kom i en del svarta versioner. Teen Skipper är väl den som är mest poppis bland nyare samlare. Äldre gillar förstås mest de vintage versionerna. Så småningom krympte hon igen till en något större version än den tidigare Teen-modellen. Man får hålla isär Teen Skipper och Teen Skipper. Den ena, från åttiotalet eller den andra från 2000-talet. Skipper har alltid haft vänner, både killar och tjejer. Idag har hon inga. Dreamhouse Skipper umgås under protest med sina systrar och hon är alltid mörk brunett med en rosa eller blå slinga i håret. 


Tutti

Ännu en lillasyster som kom under sextiotalet. Helt gjord i gummi med ståltråd i kroppen. Kom som blondin eller brunett. Och en rödtott. I USA försvann hon under sextiotalets senare del men i Europa fanns dockorna till andra halvan av sjuttiotalet. Hade ett par vänner. 


Todd

Tuttis tvillingbror, rödhårig eller brunet. 


Stacie

Barbies tredje lillasyster. Eller är hon den andra, under nytt namn? Stacie är nämligen även hon, tvilling. Stacie kom till familjen Roberts under nittiotalet tillsammans med sin tvillingbror Todd. En blond tjej, eller svart version i några fall, något mindre än den nioåriga vintage Skipper en gång i tiden var. Hon hade ett par kompisar att dela sina äventyr med. Idag är Stacie i storlek som den gamla Skipper. Dreamhouse Stacie är en honungsblond tjej med fräknar och gröna ögon. Ingen större variation. O definitivt inte svart. Och hon är ensam. Inga kompisar. Eller ens bror. 


Todd

Stacies tvillingbror. En mörkt brunhårig kille. Fanns även i svart version. Han kom redan i ett par gift set i samband med Midge och Alans bröllop, 1992. Tillsammans med Kelly och/eller tillsammans med hela brudföljet. Frågan är om han redan då var Barbies lillebror - eller nån släkting till Ken, eller rent av Alan? Har för mig att jag en gång läste nånstans att han var bror till Ken. *skakar på huvudet* Vem var Kelly? Todd blev i alla fall efter bröllopet identifierad som Stacies tvilling. O således Barbies lillebror. Idag syns han inte till alls. 


Kelly/Shelly

En jättehit i samlarkretsar. I Kellysamlarkretsar. Barbies yngsta lillasyster var från början ett blöjbarn i tvåårsåldern men vi ville gärna tro att hon var i tre- eller fyraårsåldern. Fanns under en herrans massa år, innan Mattel fick snilleblixten att låta henne växa och få citronskalle. Lemon Head Kelly blev ingen hit. Hennes huvud var format som en amerikansk fotboll/rugbyboll - eller citron om man så vill. Avlångt på tvären. Kroppen växte också och blev längre med konstiga armar. Nej, samlarna ville ha tillbaks sin älskade Kelly. "Rör inte det som inte är trasigt!" - "Don't fix what isn't broken!". Kelly kom tillbaks men fick så småningom ett helt nytt utseende och kropp och allt. Fanns oftast i både svart och vit version men även nån enstaka latinsk (och asiatisk?) version (brudnäbbar tillsammans med Tommy, som är Kens lillebror). Idag förekommer Kelly endast i diverse samlarutgåvor eller i olika set från andra delar av världen (som Indien). 


Chelsea

Egentligen ska hon stå sist av syskonen. Chelsea är reinkarnationen av den försvunna Kelly. En, än en gång, inte helt hjärtligen emottagen karaktär i Kellysamlarkretsar. Låt vår Kelly vara! Chelsea blev Barbies yngsta lillayster i och med lanseringen av en julfilm. På barbie.com finns det filmer från the Dreamhouse och där är kärnan, Barbie, Skipper, Stacie och Chelsea. Chelsea är större än Kelly men mindre än exempelvis Tutti och Todd. En honungsblond tjej med några vänner. Aldrig svart. Det finns några svarta "I Can Be"-set med Barbie och en namnlös tjej i samma modell som Chelsea och många anser att det är hon. 


Krissy

Barbies en gång yngsta lillasyster. Baby Krissy. En liten "toddler" i ettårsåldern. Eller yngre. Lite svårt att bestämma ålder på de här. Fanns även i svart version. Hon hade plasthår eller detsamma med lite rotat i olika blonda nyanser - eller bruna då, i den svarta versionen. Baby Krissy försvann helt efter några få år. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Åsså har vi kusinerna: 


Francie

Francie, Barbie's MOD cousin. Så lanserades hon. Francie var lite kortare än Barbie och mer plattbröstad. Fanns också i svart version men bara i ett par år. Francie hade en helt egen garderob, skiljd från Barbies. Skipper hade ofta en minime-version av Barbies kläder men de var ju syskon. 


PJ

I ett set påstods PJ vara Barbies kusin, Barbie and Friends med Barbie, Ken och PJ i samma kartong. 


Jazzie

Jazzie presenterades också som Barbies kusin när hon lanserades. Hon kom i en egen serie, separat från Barbie med egna vänner från High School. Så småningom stoppade de in Jazzie tillsammans med Barbie i ett par av strandserierna innan hon försvann igen. Jazzie är längre än Francie, men kortare än Barbie. Tror hon är lite längre än Teen Skipper. Måste gräva fram mina dockor igen och jämföra dem! 


Max & Marie

Så till sist, det nyaste tillskottet i Robertsklanen. Tvillingarna Max & Marie. Två blonda ungdomar. Tio? Tolv? Fjorton? Svårt att sätta ålder på dem. De är större än Tutti men mindre än nioårs-Skipper, vilket väl borde ge dem en ålder av åtta år. De är smalare än Stacie. Får se vad framtiden har att visa för de här. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Jag ska, bara jag hinner, leta fram en av alla olika syskon och kusiner och ta jämförelsebilder dem emellan. Kan vara kul att se hur de står sig i längd o bredd till varann. Redigerat långt senare:
Här finns bilder på kusinerna.
Skippers olika utseenden/kroppstyper.
De yngsta syskonen

Av Katti - 7 november 2013 17:36


Varför ska det vara så svårt att hitta en liten accessoir och identifiera den? Fick den här statyetten med en lot dockor och gamla kläder (det mesta hemsytt). Jag vet att jag sett statyetten nånstans men kan för mitt liv inte komma på var jag sett den, var den hör hemma. SuperStar-eran. Antagligen. Men vem hör den till? Till vad? Nåt lekset? en docka? Ett klädset? Har spanat i mina böcker men ännu inte hittat den. 

(o tack vare Facebook har den identifierats - nästan innan jag hann posta det här!)Åsså har en toffel försvunnit. Plockade ur en kartong för att slå in dockorna i papper och i kartongen låg lite lösa skor. Bland annat en toffel till en Silkstone Barbie. Fick för mig att jag såg bägge tofflorna i kartongen när jag började plocka men, när jag senare skulle ta reda på skorna var en borta. Det fanns bara en toffel där. O det är en tunn toffel i röd filt. Lätt att sno för en liten, busig katt... För en sån har vi. O hon snor gummisnoddar och sånt. Har ännu inte knyckt nåt dockrelaterat *peppar peppar*. Men den där toffeln är borta. Jag vet att jag lagt undan en av dem en gång i tiden. Det låg en tomteklädd Kelly, en nalle med rött hjärta och en tomtenalle i lådan också så det kan tänkas att jag såg nån del av dem o visualiserade den saknade toffeln i färgerna där. Irriterande. Om det hade varit nåt så enkelt som en svart sko hade det inte varit nåt problem att ordna en ny, men de där filttofflorna finns bara till just den dockan, Highland Fling. Dockan själv står i en hylla intill mig, utan tofflor. Förstås. De ramlade av så lätt så jag tog det osäkra före det osäkra o la undan dem. Men var? 

Av Katti - 7 november 2013 16:05

Oj. Äntligen. Hon kom med bud idag! Jag har velat ha den här dockan så länge att jag knappt kan minnas när jag inte velat ha henne! Eller jo. För hon är ju från tiden för mitt vuxna samlande i alla fall. Från början av nittiotalet. Såg en katalog från Sindys skapare, Hasbro och föll för hennes fantastiska klänning och utstrålning. En Sindy är en Sindy är en Sindy. Eller inte. En av Sindysamlarnas Holy Grail. Tillsammans med ett par andra är hon väldigt eftertraktad, inte bara av mig. En kompis har henne och jag fotograferade allt hos henne. Alla detaljer. Parasollet. Skorna. Hatten. Fick(!!) en lös Edwardian av en samlarkompis och blev jätteglad. Lite smutsig och saknade örhängen och skor men hatten fanns med och parasollet. Hatten saknade hattnålen ser jag nu, när jag har henne i kartong men vad gör väl det? En present av den kalibern är inget man fnyser åt. Köpte ett par skor av en annan samlarvän - och hon skickade med ett par glittriga pärlor. Det ska visst vara en glitterprick i papper, inte en pärla. Lite svårt att avgöra från de bilder vi tittat på. Men nu har jag henne alltså i en orörd version i kartong. I en kartong som har sprucken plast och trasig kartong men än en gång, vad gör väl det? Hon är en av de dyrare dockorna jag köpt på senare tid, men som sagt. Hon är efterfrågad! Och efterlängtad :) 


 Vackra Edwardian Dream Sindy i sin krämfärgade klänning med jättepuffar. 

(hahaha, hon ser ut som om hon har clownnäsa, men den röda fläcken ligger i plasten)


 Rosor som dekoration och strasssknappar i en lång rad. 


 Krämfärgade rosor och en hattnål. 


 Skorna med glitterflagan. 


Små vita fredsduvor i öronen. Nån som har ett par extra nånstans? 

Av Katti - 7 november 2013 13:11


Prinsarna har verkligen utvecklats åt olika håll. Visserligen har de flesta av dem modellerat och målat plasthår med det ger i alla fall variation till killarna. Trist nog har de flesta raka armar och lite dåligt med artikulation men nu är det ju ansiktet jag ska koncentrera mig på. Den här killen/det här ansiktet finns i en uppsjö versioner. Blonda, bruneter, blåögda och brunögda. Håret är "kortklippt" med lugg i våg. 

Märkt i nacken.

Groom/Prince

Copyrightår: 2007


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Groom

  

Ansiktslista


Av Katti - 7 november 2013 12:56


En av de manliga dockor som inte är Ken utan skapad till några av Barbies alla DVD-filmer. Han finns i ett par olika versioner med plasthår målat i bruna nyanser. Den långa luggen är lite nonchalant fixerad och pannan är fri från hår. Ögonen är blå med olika teckning. 
Av någon anledning har Jef (manbehindthedoll) den här markerad som uppmärkt både 2005 och 2006. Jag har bara sett 2006 på mina men ibland är stämplarna så otydliga att det är nästintill omöjligt att se dem. Varför han påstår det kan jag inte ens sia om så jag låter det bero för nu. 

Märkt i nacken.

Prince

Copyrightår: 2006


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~K8107 Barbie as the Island Princess - Prince Antonio, 2007


L8123 Barbie as Sleeping Beauty - Prince, 2007 

  

Ansiktslista

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se