Kattis Dockor

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

kroppstyper - babyjämförelser

Av Katti - 22 september 2013 14:15


När jag ändå är igång med kroppsjämförelser tar jag väl bebisarna också då. De små bebisarna. De som oftast går under namnet Krissy - även det felaktigt. Krissy ser inte alls ut som de gamla babydockorna, vilket kommer att visa sig nedan. 

 

Tre olika bebisar med samma kropp. Kroppen är märkt med bland annat Mattel och 1973 och det är en helgjuten kropp i typisk babypose. Benen är böjda och armarna likaså, med knutna nävar.

Bebisarna är från vänster: 

~ Sunshine baby Sun. Huvudet är märkt 1973. Den här modellen användes till Sunshine Sun och Happy Hun, såväl som, till flera Barbie Baby Sits-set och huvudet hade ögon i glas. Det är rätt vanligt att plasten smälter kring ögat och bäddar in glaskulan. Håret är rotat över hela huvudet och färgen kan variera mellan de olika dockorna. 


~ The Heart Family AA New Arrival. Ett nytt huvud skapades med modellerat hår, märkt 1985. Den här dockan kan vara både pojke och flicka med sin kortklippta frisyr. Munnen är lite näpnare än den tidigare babyns. 


~ Babysitter Skipper Kelly. Ett nytt ansikte sedan 1993 med mer lockigt hår - fortfarande modellerat - men med en tofs rotad på huvudet. Kan inte erinra mig att jag sett några pojkar med just det här huvudet.  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Nästa bild visar Krissy och den gamla babymodellen med ett par andra babydockor från Mattel. Det är Happy Family Neighborhood Midge's nyfödda bebis och en baby från en serie med mindre dockor, Family Corner. 

Från vänster: 

~ Baby Layette Krissy AA


~ Happy Family Midge Newborn baby. En yttepytteliten bebis, som hopkurad ska rymmas i en gravid-mage. Kroppen är gjuten i hårdplast och har ledbara ben och armar och vridbart huvud. Trots det lilla formatet har de lyckats stämpla in både Mattel och 2002 eller bara 02, såväl som tillverkningsland på ryggen på dem! 


~ Family Corner baby. Den följde med pappan/brudgummen i den blivande familjen. Kroppen är en mindre version av Sunshine/Baby Sits-kroppen fast här har de bara lyckats stämpla in tillverkningsland och en siffra på ryggen. Huvudena är märkta med årtal (1994?) och M.I De har modellerat hår i en lockig frisyr och alla har hår rotat i en eller två tofs/-ar. 


~ Baby Sitter Skipper baby Kelly. 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Krissy kontra den första Barbie Baby Sits. 

Barbie Baby Sits fanns i några olika utgåvor i slutet av sextiotalet. Kroppen är gjuten i mjukplast och lederna sitter på gummiband. Benen är lite rakare än baby Krissys och armarna något böjda med oknutna händer. Lite ovanligt för en baby. Enligt gamla uppgifter finns det ingen märkning på dockan och jag har för tillfället ingen på hand att jämföra med så jag kan inte verifiera detta. Mattel brukar märka allt på ett eller annat sätt så det borde finns en stämpel någonstans men den kanske inte är synlig. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Till sist en titt på hur bebisarna står sig mot Kelly, storleksmässigt. 

Från vänster:

~ Super Slide Kelly AA


~ Happy Family Neighborhood Friends - en asiatisk tjej, kompis med Midges ettåring Nikki. Kroppen är en snarlik, mindre version av Kellys. De kan stå för sig själva med sina platta fötter och raka ben. Kroppen är märkt med bland annat Mattel och 2003. 


~ Baby Layette Krissy AA är mindre än Nikki och hennes vänner. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katti - Fredag 19 april 13:35

2024 års Fashionistas skickar en flirt till Barbies tidigare och mest kända/älskade utgåvor. Great Shape vet jag inte hur älskad hon är, men hon har dykt upp både här och där, inte minst i Toy Story-filmerna och fått en nyrenässans. När Mattel så gjo...

Av Katti - Fredag 19 april 13:27

Superstar Barbie, superstjärnan. Näst efter debutdockorna på 60-talet är hon den stora stjärnan i Mattels Barbiearmada. Tribute-dockan blev en latina med Petite kropp och brunt hår. Den dockan jag har, är väldigt pixlig så man har svårt att få grepp ...

Av Katti - Fredag 19 april 13:17

Barbie fyller 65 år och Mattel dedikerade Fashionistas-dockorna från 2024 (©2023) till detta genom att inspireras av några av de mest ikoniska dockorna genom åren.  Fashionistas 215 är inspirerad av första Rockers med rosa topp strösslad med stjärn...

Av Katti - Fredag 8 mars 10:38


Det har nu gått tio år sen jag gjorde om Kattis Dolls-sajten med nya ansiktsfoton. Tio år!?! Logon säger just "Kattis Dolls 2014". Satt och tittade på ett av de nyaste inköpen och kände att jag ville samla dem, inte bara i bloggen under det röriga ko...

Av Katti - Onsdag 6 mars 20:29

Jag vet inte var namnet kommer från, men dessa går som Rainbow Groovy. Regnbågen förstår jag, men vad är groovy? Rutmönstret i den "oavslöjade" dockan? Det jag kan säga, är att jag hoppades få asiatiskan i serien, men hon verkar ha huvudrollen, med s...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards