Kattis Dockor

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

kelly kontra kloner o ke... ehh bebisar

Av Katti - 22 september 2013 13:15


En liten repris från hemsidan. Jag har samlat Kelly i en massa år men samlingen stannade av när utbudet i Sverige dök dramatiskt - och de fula citronskallarna dök upp. Lemon Heads. Av någon anledning trodde Mattel att vi ville ha Kellydockor med huvuden i formen av en rugbyboll (amerikansk fotboll) - eller citroner då. Lägg en citron på sidan så ser du... Eller inte. Har ju inga citronskallar här. Vad det här inlägget i stället ska visa, är de olika kroppstyper Kelly/Shelly och hennes vänner har, kontra några andra smådockor som ofta får namnet "Kelly" eller "Shelly" i auktioner. Som vanligt. Mycket felaktigt. 


Här är några olika kroppstyper Kelly haft. Jag har inga lösa dockor av de nyare dockorna, eller Chelseadockorna så här syns bara de gamla klassiska Kellydockorna. Än så länge. 


Från vänster är de: 

~ Shopping Fun Kelly AA - med armar som svingar ut från kroppen. Hennes vänstra hand har dessutom en magnet i handflatan för att hon ska kunna hjälpa storasyster Barbie att handla. På det där sättet som små barn gör - de svingar ut en arm o greppar tag i vad de når... 


~ Picnic Kelly AA - den vanliga Kellykroppen med raka ben och armar utan någon flexibilitet.  


~ Stargazer Keeya med en annan typ av kropp. Hennes ben vinklar utåt så hon kan sitta ner utan stöd, till skillnad mot de vanliga Kellydockorna med "raka" ben. Armarna är raka. 


~ Camper Marisa har en ny kropp med böjbara knän för bättre lek. Armarna är raka. 


~ Swim Buddies Tommy är väl enda pojken med den här kroppen. "Ballerinafötter". Han ska ju simma och har därför fötter som "står på tå" - och en funktion som gör att han kan "sparka". Ballerinor i senare versioner har samma ben och fötter men kanske inte alltid sprattelfunktionen.  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Klondockorna adopterade i de flesta fall Kellys kropp men många av dem är gjutna i lite annan plast. Ofta mjukare. Några av dem har dessutom klonat Kellys ansikte med varierat resultat. Sötast av alla klonerna är Susys lillasyster. Paula är den som är minst lik - och dessutom har den bästa kroppen med sina armar som är lite böjda och dessutom kan sträckas ut åt sidorna från kroppen. Caitlin har lite annorlunda modell på armarna än Kelly och de andra klonerna till vänster om henne. 

Från vänster:

Susy SisterMandyCamping Fun KellyWorld Kid JapanCaitlin   Paula

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Steffie Love Evi från Simba Toys är en amazon i jämförelse med Kelly. Hon är nästan ett halvt huvud längre och "klumpigare". Ett större och äldre barn helt enkelt. Evi har också två kroppstyper, beroende lite på vad hon gör i leksetet. Hon har raka ben eller böjbara knäleder. 

Killen till höger har samma kroppstyp och ett snarlikt utseende men han är inte Simba utan tillverkad av en dansk firma, Top Toys som hade ett samarbete med Toys'R Us Scandinavia när jag köpte honom. Dockorna kallades Supermodel och pojken hade inget eget namn. Top Toys tillverkar även en tjej, Little Sister som är en Eviklon. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kelly kontra Evi. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Till sist en jämförelse mellan Kelly och några babydockor - som också mycket felaktigt fått namnet "Kelly" i diverse auktioner och annonser. 

Från vänster är de: 

~ Steffie Love baby från Simba Toys - utan namn. Finns som pojke och flicka. Om man jämför henne mot de andra babydockorna är hon lite mindre. Kortare och sattare. Ingen märkning på dem. 


~ Picnic Kelly AA. Märkt med bland annat Mattel och 1994. 


~ Teacher Barbies elev, en pojke. Det kom även en flicka med rotat hår tillsammans med honom. Mattels docka är samma typ som Rosebuds och The Heart Family-tvillingarna. Just den här killen är en ny modell med plasthår och inte rotat som alla andra har. Märkta med bland annat Mattel och 1976. 


~ Petra International Indien, babyflicka. Petrabebisarna har mer detaljerade knän, armbågar, knogar och fingrar än de andra babydockorna. De är helt omärkta. 


Jag har en till omärkt babymodell men ingen aning om vem de tillhör för huvudena som sitter på kropparna tillhör Heart Family eller deras vänner. Dessa kroppar är en snarlik klon av Mattels dockor men har inte samma finish. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Slutligen en jämförelse mellan Kelly och ett par mindre barn. Happy Family Neighborhood Midge's "Nikki" vid ett år och Robertsfamiljens minsta lillasyster Krissy. 

Från vänster:

~ Super Slide Kelly AA


~ Happy Family Neighborhood Friends - flicka från Asien. De har samma stil som Kelly - fast i mycket mindre version. Raka ben och platta fötter, vilket gör att de kan stå på egna ben. Kroppen är märkt med bland annat Mattel och 2003. 


~ Baby Layette Krissy AA - typisk babypose med böjda ben och knutna händer. Krissys ben sitter ihop med gummiband och gör att dockorna är lite mer rörliga och nästan kan sitta. Kroppen är märkt med en siffra. 

 
 
Ingen bild

Annett

26 oktober 2015 13:33

Se her, her sier du selv også at jenta er fra Top toys. Hun har nøyaktig samme hudfarge som gutten, og begge har kropp lik Evis med bøybare knær.

Katti

18 november 2015 00:42

Tack för att du hittar mina små kommentarer här och där :) Ibland skriver jag ur minnet, andra gånger hämtar jag infot från (i det här fallet) min hemsida eller andra internetplatser. Det jag skriver ur minnet är inte alltid helt korrekt eller komplett :)

Redigerat:
Nej, båda tjejerna HÄR är Evi men det finns även en tjej från Top Toys.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katti - Fredag 19 april 13:35

2024 års Fashionistas skickar en flirt till Barbies tidigare och mest kända/älskade utgåvor. Great Shape vet jag inte hur älskad hon är, men hon har dykt upp både här och där, inte minst i Toy Story-filmerna och fått en nyrenässans. När Mattel så gjo...

Av Katti - Fredag 19 april 13:27

Superstar Barbie, superstjärnan. Näst efter debutdockorna på 60-talet är hon den stora stjärnan i Mattels Barbiearmada. Tribute-dockan blev en latina med Petite kropp och brunt hår. Den dockan jag har, är väldigt pixlig så man har svårt att få grepp ...

Av Katti - Fredag 19 april 13:17

Barbie fyller 65 år och Mattel dedikerade Fashionistas-dockorna från 2024 (©2023) till detta genom att inspireras av några av de mest ikoniska dockorna genom åren.  Fashionistas 215 är inspirerad av första Rockers med rosa topp strösslad med stjärn...

Av Katti - Fredag 8 mars 10:38


Det har nu gått tio år sen jag gjorde om Kattis Dolls-sajten med nya ansiktsfoton. Tio år!?! Logon säger just "Kattis Dolls 2014". Satt och tittade på ett av de nyaste inköpen och kände att jag ville samla dem, inte bara i bloggen under det röriga ko...

Av Katti - Onsdag 6 mars 20:29

Jag vet inte var namnet kommer från, men dessa går som Rainbow Groovy. Regnbågen förstår jag, men vad är groovy? Rutmönstret i den "oavslöjade" dockan? Det jag kan säga, är att jag hoppades få asiatiskan i serien, men hon verkar ha huvudrollen, med s...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards