Alla inlägg under maj 2013

Av Katti - 8 maj 2013 17:06


Köpte den här tjejen i vintras, exakt som hon ser ut. Hon tillhör en generation dockor som lätt blir "oljiga". Det är nåt i plasten som löser ut och gör att de blir kladdigt högblanka. Hon har en knut i nacken i stället för en hästsvans men än en gång måste jag säga att jag har ingen aning om det är en fabriksknut eller om den tillkommit senare pga sliten hästsvans. Gillar hennes krullugg. Tror att det är en #5. 


Av Katti - 8 maj 2013 14:26


Midge kommer tillbaks i år. För att fira sin femtioårsdag. Här är en av de gamla Midgedockorna. Inte den som är med i filmen nedan, den svartvita.... Nä, det här är en senare variant. Bend Leg Midge. Som så många andra är hon väldigt koögd. Ooglyeyed. Skelögd. Lite Marty Feldman över dem. Lite. Sen finns det Midge som har helt centrerade ögon, inga fräknar osv. Det finns Midge med målade tänder och de har ansetts som värst av alla, vad gäller skelögdheten. Men jag gillar henne! Och den här tjejen med sitt - ja, RÖDA hår :) Se vem som kommer på besök: Av Katti - 7 maj 2013 14:45


Paul David hade en hel del Candidockor, skapade bara för hans butik. MiKelman stod bakom många av dem - och en del av orsakerna till PDs exklusiva MM-dockor är ju att de två bott ihop i tjugo år. Här är en PD special Christmas Candi från 1977. Sweden med korpsvart hår, vackra blå ögon och julröda läppar. 


Jag hade en korrespondens via mail med MiKelman om mönster till klänningen. Han skulle skicka det men hittade inte mönstret och det blev aldrig av. Lite synd. Hade varit kul att ha ett MiKelmanmönster direkt från källan. Han var stor, då i slutet av nittotalet, som skribent i Barbie Bazaar mm. Idag har han väl klivit tillbaks en bra bit i kändisleden efter att Barbies egna designers blivit megakändisar - och Integrity tagit över en stor del av samlarmarknaden. Candi syns knappt.  


Locket till kartongen visar en blond docka med blå tulpanklänning. Hon var vanligare än den röda raven. 

  

 Candi's smycken ligger i en liten påse på sidan om. BRA! 


Av Katti - 7 maj 2013 13:34


Jag har alltid varit svag för rött hår. Älskar dockor med rött hår. Har alltid velat ha en ponytail men min ekonomi har inte tillåtit detta. O dessutom har jag haft en rödhårig ponytail högt på min önskelista. Nu har jag två. Och en röd bubbla. Och en röd swirl. Eller titian som de kallas i samlarsammanhang. Färgen alltså. Jag kan för lite om gamla hästsvansar för att rakt ut kunna säga vilken ordningsnummer de har men skulle tippa vilt att det är en av de senare versionerna, dvs #6. PT #3 är näst efter #1 de mest eftertraktade då deras ögonskugga skiljer sig markant från övriga. Femmorna o sexorna är vanligare förekommande. Betydligt vanligare. Dock är fortfarande rödtottarna minst i antal.


Ponytail


Ponytail


Swirl ponytail med något torrt och sprött hår i svansen. Den är väldigt tunn. Syns inte här :) Hennes hår går i en gyllene röd ton och bilden visar inte dess rätta färg. Det är mer "strawberry blonde". 


Swirl Ponytail


En titian Bubble Cut med påmålade läppar. Det finns nog inte en bubbla med den där ljuvliga bubbelgumrosa färgen. Dessutom är den kladdig. Ögonskuggan är också påbättrad. Dock är jag begeistrad i henne så det gör mig inte så mycket. Problemet med det är om man vill sälja vidare. Har ingen bakgrund att lämna ut och det kan ta ner värdet. Inte för att jag bryr mig om värden (eller för den delen kan så jäkla mycket om det) men för samlare är det viktiga saker. Ommålad? Original?


Bubble Cut 


Vad alla de här tjejerna har gemensamt, förutom sitt mer eller mindre röda hår, är ansiktet. Det här är Barbies originalansikte från 1958. De kan skilja sig något i bredden, då formarna antogs blir slitna med åren och tänjdes ut men förutom det är de likadana som de allra första PT#1. Som inte fanns med rött hår. 

Av Katti - 6 maj 2013 18:30


Min fallna ängel (Stardoll Fallen Angel) provade klänningen tillverkad för Steffi Love fulltryckt med mimmiskallar. Den röda färgen var som gjord för henne! Dock var jag tvungen att ta av henne skorna så hon inte skulle göra en Askungens styvsystrarmanöver o prova dem. Hon har för stora fötter. Rockig som hon är, tar hon gärna på sig annat än gula sandaletter. Sen poserade hon sådär som bara hon kan. 

En tjusig röd rosett på den svarta kuvertväskan. 

Matchar hennes svarta naglar! 


Skorna hör till en av Monster High-tjejerna och just de här är OOAK, eller nä. Inte riktigt ensamma men i alla fall MO, makeover-d. De är helt vita med svarta markeringar i original men de här har även fått röda skosnören i silverhakar och röda detaljer. Lite för små, men funkar betydligt bättre än Steffi Loves skor. Har inte hört henne klaga på skoskav i alla fall. Sminkbordet och pallen är Barbies, från sjuttiotalet. Jag har nog tre eller fyra stycken i olika färger. 


Av Katti - 5 maj 2013 14:29


Den här dockan är den första jag ser som är en klonad Tutti/Chris. Tror mer på den senare. Mina Chrisdockor ligger undandstuvade så jag kan inte jämföra öron och haka men jag lutar åt Chris. 

Skulle ha gjort närmare noteringar om eventuella stämplar på henne men antagligen har hon inga. Hon verkar komplett hur som helst, med sockar i skorna och sina gula rosetter. Den svarta rosetten på klänningen har gjort sitt men den ska väl kunna fixas till, vid tillfälle. Gillar hennes guldgula hår! Av Katti - 4 maj 2013 22:26


Carla. Lilla söta Carla. Lilla söta, svarta Carla. En docka med en för Europa lite annorlunda historia. Normalt har vi inte sett så många svarta dockor i Europa från Barbies vänkrets. Första svarta Barbiedockan bytte namn när hon såldes i Europa, från Black Barbie till Ebony Christie. Christie var enda svarta dockan som nånsin såldes i Europa (har ju ändrats sedan, men fram till sent nittiotal var det så). 

Carla å andra sidan. Hon har aldrig sålts i USA! Hon fanns bara i Europa. Tutti och Todd fanns i butikerna under slutet av sextiotalet innan de plockades ut sortimentet, kring 1971. I mitten av sjuttiotalet fick de ett nytt uppsving - i Europa. Tutti, Todd och Chris kom tillbaks 1974 och 1976 slöt sig en ny kompis till dem, svarta Carla. De europeiska Tuttidockorna var lite bastantare än de gamla sextiotalarna. Lite kraftigare plast och "stabbigare" form. De var något stelare än de tidigare dockorna men hade samma järntråd invändigt för att håller poser. De hade dessutom annan plast i huvudena och många av dem "torkar" och krymper. De blir nästintill stenhårda. 


Här är tre av mina Carladockor. Var och en med sitt egna lilla uttryck. Likadana och ändå olika. 


Carla i sin originalklänning. Hon saknar ett par vita sockar och sina hårrosetter.


Cirkus. Prima ballerina. Zirkusstar. Jag har en mantel, som det också ska vara till den här dräkten men den är i så tunt material. Osäker om den hör dit. Har en känsla av att det är samma blå färg som i livet så den kanske faktiskt hör till den här kostymen. Tror inte Tutti har nån annan mantel... 


Min första Carla, klädd för söndagsutflykt i en europeisk dräkt som heter just Sunntagsausflug


 Carla delar ansikte med Chris. 

Av Katti - 4 maj 2013 22:11


Letade bilder på Tutti o hittade den här. Vet inte var mina bilder på Chris har tagit vägen. Tjejen i gröna klänningen. Måste leta genom dublettskivorna för hon tycks inte finnas bland de sorterade fotona. Borde ha varit i närheten av det här... En av alla de foton jag tog i samband med omfotografering i ett försök att katalogisera min samling. Det mesta ligger nerstoppat i lådor. O inte så rörigt som den här ser ut!

Det ligger minst tre, antagligen fyra Carla i lådan ser jag. Tror jag anar en fjärde också. Har i så fall fem. Har dessutom sålt två. Se där. 


 Tutti, Chris, Carla, Buffy & Mrs Beasley. Borde finnas nån Todd där också. Ser ingen. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se