Alla inlägg under maj 2013

Av Katti - 14 maj 2013 21:40

Som jag väntat. Och väntat. Och väntat.... Men nu har de anlänt. Med en omväg via Israel. De två vackra Louboutindockorna är här. Andra och tredje i en serie med dockor designade och inspirerade av Christian Louboutin. 

Nr II Dolly Forever och Nr III Anemone. Båda med samma vackra röda hår (liksom första dockan i serien) och alla har det ansikte som kallas just Louboutin. Givetvis kommer dockorna med flera par Louboutinskor var. Alla med den karakteristiska röda sulan. 

Av Katti - 13 maj 2013 15:15

Tänk att samma docka kan ha sån variation i uttrycken? Läpparnas färg skiljer dem emellan. Hårlängden. Och givetvis håret. Carla ska ha två tofsar och lugg och det har alla mina tjejer men frisyren skiljer ändå en del. De här är alla lekta med och lite rufsiga som busiga barn är. Men visst är hon charmig? Jag har en förkärlek för svarta dockor och har lite svårt att stå emot den här söta tjejen! 


 


 


 

Av Katti - 12 maj 2013 14:58


Under andra halvan av sextiotalet fick vi tonåringar. Modet ändrades. Och Ken uppdaterades. Han kom med modellerat plasthår, normalt brunt men som badkille är han blond. Den första Kendockan (min andra) jag köpte för egna pengar var just den här, "New, Good Looking Ken" från  1969. Talking Ken kom först av dem alla. 

Märkt i halsöppningen eller nacken. 

 

Edwardian Ken

Copyrightår: 1968

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 New Good Looking / Bendable Legs Ken 

(kameran kom lite ur fokus på honom)


Funtime Ken, 1974 


Party time Ken, Europa 1976


Malibu Ken 


Hawaiian Ken - enda "etniska" dockan med det här huvudet. 


Edwardian Ken har lång lugg med snedbena. Han fick en öppen och leende mun. Välkammad pojke - som allt amerikanskt. Huvudet är märkt 1968 i nacken. Ken gjordes med detta ansikte till 1975. 

 

Ansiktslista

 

Av Katti - 12 maj 2013 14:00

Catwalk Kitties, Model Sushi. Hon är min andra kattdocka. Jag har även en vit kisse, Purrl, men senaste tillskottet är den grå Sushi. Hon har tappat svansen! 


-

-

-

Fötterna är avtagbara - dvs dockan har inga fötter.... Såg nånstans att de kan ha Bratz' skor. Får kolla upp det där. Tror jag har några Bratzboots/skor liggandes nånstans. 


Av Katti - 11 maj 2013 19:07


1 Modern Circle Ken gjordes med det gamla stelbensansiktet. Hur kan ett ansikte hänvisas till stela ben? 


1 Modern Circle, Art Director Ken I


1 Modern Circle, Art Director Ken II

 

Kens huvud från 1962 gjordes om lite grann. Plasthåret skalades av och han rotades med "riktigt" hår i stället. I sin uppdaterade version är Ken sötare - med fräknar! Det finns inga markeringar på den här heller.

 

Ansiktslista

 

Av Katti - 11 maj 2013 18:51


Ännu en kille sällade sig till leden under 1964. Möt Allan. 


1964 SL Allan


Allan hade rödmålat hår i en helt annan stil än Ken. En lock i pannan gav honom ett lite busigt utseende - och det röda håret bidrog förstås. Han hade bruna ögon och en söt liten knappnäsa. Allan fanns, liksom Ken, med stela ben under 1964 och böjbara ben från 1965. Han försvann dock från vänkretsen när MOD-dockorna infördes. Undrar vad Midge tyckte om det? 

Allans huvud har inte heller nån synlig stämpel. 


Ansiktslista

 

Av Katti - 11 maj 2013 13:15


Chris är Tuttis första flickkompis. Hennes ögon är typiskt sextiotalsmålade med en liten "pil" i ögonvrån. Många av Liddle Kiddles har samma ögonmålning. Chris gjordes med en annan ansiktsform än Tutti och Todd. Hon har ett lite mer hjärtformat ansikte med spetsig haka. Chris kom i flera olika hårfärger, platinablond, rödhårig, brunett. Jag har en med mahognyfärgat hår och funderar om det är brunt som ärgat till en rödare ton. Tror dock inte det, då jag sett flera dockor med samma hårfärg. 


Chris i sin originalklänning från sextiotalet. Till den ska hon ha ett par orange skor och gröna hårspännen. Chris i en mörkt röd hårfärg. Tyvärr är hennes hår väldigt "bränt". Luggen är sliten. Kanske nån har försökt att släta till den och använt nånting för varmt eftersom resten av håret är i relativt bra kondition. 

Klänningen är från Europa och sjuttiotal. "Klädd för att gå bort": "Eingeladen zum Geburtstag". Till denna hör en liten spetshätta, en blombukett och vita skor. 


Chris är en klar favorit med sina bruna cartoonögon. 


Av Katti - 10 maj 2013 22:08


Ken bytte utseende under sitt andra levnadsår. Han fick modellerat och målat hår i blond eller eller brun färg och ett lite längre ansikte än det första. Ken hade fortfarande stela ben och ganska tanig kroppsform. 1962 kom en ovanlig docka med en något kortare och kraftigare kropp. Har aldrig sett den själv. 1965 fick Ken böjbara ben men ansiktet var fortfarande detsamma och kroppsformen koperades från SL-en. Huvudena varierar något i färg och båda mina stelbenare här, har mörkare ansikte än kroppen. 


PH (Painted Hair) eller SL (Straight Leg) Ken

Copyrightår: 


SL Ken, 1962-1964


SL Ken, 1962-1964


Ingen märkning syns i de här heller. Än en gång får jag säga att den kanske finns inuti halsöppningen. 


En historia till varför han bytte utseende är att flickor lekte med sina dockor och Ken tappade håret (flocken). Mattel tog då fram ett huvud med modellerat och målat hår, som skulle tåla leken bättre. Framför allt badlek. Det skickades huvuden till butiken runt om i Amerika och flickorna kunde ta sitt Kenhuvud utan hår och byta in det mot det nya. På det viset kan detmycket väl tänkas att det finns en och annan gammal Kenkropp med detta huvud. 


Ansiktslista

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se