Kattis Dockor

Alla inlägg under april 2013

Av Katti - 27 april 2013 23:37

Breaking Dawn, del 2. Nu är Bella vampyr och även hon är gjord med den blekvita hudfärgen som alla Cullens har. Toys'r Us hade ett Gift Set med Bella och Edward i samma låda och jag fick tag i en sån. 


Lite tuffare Bella i den här versionen. Borta är skolflickan. 


Snygg promobild från filmen på baksidan. 


Bella har ruffat till det med Edward så han har släppt lite hårstrån... 

Önskar fortfarande att de använt ett annat ansikte till henne! Mackie är för "mesig" till Kristens utseende. De har ju trots allt byggt dockorna på filmfigurerna. 


Borta är den sliskiga vattenkammade Edward o tillbaks den rufsiga, lite farliga versionen. 


O ringen sitter där den ska. 

Av Katti - 27 april 2013 23:20

I samband med fjärde filmen, Breaking Dawn del 1, gav Mattel ut två nya Bella- och Edwarddockor, den här gången iklädda bröllopsutstyrseln. Samma ansikten som förra gången, Mackie och Edward/Harley/Basics Ken. 


De har lyckats rätt bra med Bellas klänning, trots att det är en "billig" Pink Label samlarutgåva. Edward ser mest förstoppad ut. 


 Layouten i boxarnas liner är utformad så att de matchar varann. 


 

 Baksidan på boxarna har samma bild men texten skiljer sig något.  


 


 


Ringen är också ganska lik den de använder i filmen. Dock ser den inte ut som nåt jag föreställde mig när jag läste boken. 

Av Katti - 26 april 2013 01:41

Mattel fick rättigheterna att göra dockor till filmerna från Twilightböckerna. Edward är helt OK, gjord med det nya Ken-huvudet men Bella hade gärna kunnat fått göras med många andra ansikten än Mackie. Mackie är för snäll för att ens vara i närheten lik Kristen Stewart. Om de nu gjorde ett nytt ansikte när Edward lanserades, varför inte detsamma för Bella? 

Edward gjordes med en helt ny hudfärg, vampyr som han är. En vitare plast än någonsin tidigare. Det finns visst några ickevampyrdockor med en matchande hudfärg men ingen av dem har det glitter som Stephenie Meyer's vampyrers hud har och även Edward. Fast glittret sitter bara i ansiktet och en bit ner på bröstet. 


 



 


 Vacker som en dag, men de hade lyckats bättre med Darias ansikte för att likna Kristen Stewart. 

Av Katti - 24 april 2013 01:02


Flavas Tika fick en ny kropp o lite nya kläder - från en av årets Steffi Love-dockor med Mimmi-tema. Klänningens röda färg matchar hennes röda läppar. Som gjord för henne! Hon är lite rufsig i håret ännu. 



Kroppsdonator var en My Scene Madison. Perfekt match för hennes hudton. 


 


 

Söta skor :) 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Så här såg Tika ut när hon kom. Hon har bara en höft! Typ. 


Av Katti - 22 april 2013 23:38


Klippet finns kvar på SVT Regionalt. Vet inte hur länge men än ligger det kvar. Det handlar om en kvinna i Leksand som stickar (och virkar) kläder till Barbie och Ken - i sytråd! Titta här vad Elsie-Britt Näs åstadkommer med synålar som stickor: Dockkläder i fokus


Ifall filmen försvinner finns här några skärmdumpar: 






Åsså några "riktiga" kändisar: 


 


Du ser väl vem de föreställer? 





Av Katti - 20 april 2013 00:13


Jag bjöd nyligen på en liten söt Kiddle och blev lite putt när jag inte rodde hem budet. Hade varit lite kul att ha henne till några svarta dockor - som extra. Extra bebis eller docka eller litet barn. Liddle Kiddles var små dockor i varierad storlek som Mattel skapade på sextiotalet. De fanns i en uppsjö varianter och alla har sin egen lilla fantastiskt underbara Mattel-charm. 


Senare i min jakt efter Kiddle-bilder av de dockor jag borde ha nånstans hittade jag denna. Men se... där var hon ju! Lois Locket. Den lilla svarta tjejen. O i mycket bättre skick än den andra jag bjöd på. Så kan det gå. Var så länge sen jag såg den här lådan o minnet börjar svikta lite. Liiite. 

Rödtotten är Bunson Bernie som var en liten brandman med egen brandbil. 

Blondie nedan är Howard "Biff" Boodle som hade med sig en liten dragkärra i rött eller gult, baseballkeps o boll. O byxor förstås. 

Lilla upponerbrunetten är Millie Middle som hade med sig en sandlåda med hink och spade. 

Tösen som tappat kroppen är Nurse Florence Niddle och nånstans har jag hennes gula barnvagn och babydocka. 



Några av desa "Original 24" jag vill ha är Calamity Jiddle på sin lilla fläckiga cowboyhäst, Lola Liddle med sin segelbåt, Sizzly Friddle med den urgulliga lilla grillspisen för uteplatsen och den lilla svarta Rolly Twiddle. Sen finns det givetvis några till som vore skitkul att ha. De är ju alla så SÖTA! 


Någon(annan)stans har jag ett par Liddles till. En liten grönhårig tjej utan ben o armar om minnet säger mig rätt, i grön klänning med spetsar på. Hon heter Apple Blossom och var en i ett gäng små Kologne-dockor. De kom i en plastförpackning i formen av en kristallkantig parfymflaska. 

Lois Locket är en av dockorna från just Locket-serien där de små tjejerna satt i ett berlockhalsband.

Av Katti - 10 april 2013 12:45

Jag har alla fyra So in Style Babyphat. Grace, Marisa, Kara och Chandra. Alla fyra i olika hudtoner från  ljusaste Marisa till mörka Chandra. Det jäkligaste med de här tjejerna är deras limhuvuden. Kan inte nog mycket trycka på detta. Förstår inte hur de tänker på Mattel när de tillåter fabrikerna att fylla dem med lim. Det FÖRSTÖR ju dockorna! Nåja. Skit i de'nu, även om det är svårt. 


Babyphat är fyra unga, hippa tjejer i tuffa kläder. För att föreställa ska vara i 16-årsåldern ser de lite för gamla ut, speciellt Chandra i sin "Chaneldräkt". Det är liksom tillbaks till tiden före tonåringen. Före Twiggy. När alla flickor var bara damer i miniatyr. Fast det är bara Chandra det. De andra har ju lite tuffare kläder. Speciellt färgmixen av klarblått o apelsin som Kara bär. 


 

Grace & Marisa

 


Alla fyra tjejerna har samma ansikte (Mbili) o det är lite trist. Det finns ju så många vackra ansikten de hade kunnat välja mellan - eller skapat nya. O därmed inte sagt att Mbili inte är vacker på nåt sätt. Hon är jättefin.  


 

Kara & Chandra

 


Trichelle finns inte med i Babyphatserien. 

Av Katti - 9 april 2013 21:26


Jag har fått hem en av mina Holy Grail. En European Barbie med Staceys ansikte. Det är den rödblonda till vänster. Tjejen med guldgula håret är en "Steffie". Båda dessa tjejer har "twist"-midja och vintage-armar. De kan lika gärna komma med helgjuten midja och olika typer av armar, framför allt har jag sett variationer i Steffiemodellen. 



  

Steffie köper jag så fort jag ser en! Kan inte låta bli henne. Tror jag har fyra nu med olka längd på håret (dvs klippta) - o en omrotad


Tillsammans med Eurotjejerna kom även en twist Christie. Min första! Hon har oxiderat hår i en jätteröd nyans. Jag har en Julia sen tidigare men hon skiljer sig något från Christie i utseende. Hårfärgen är ungefär densamma. Deras i original bruna hår oxiderar med tiden och ändrar färg mot det röda hållet. Det finns även gulhåriga Christie men de är rätt ovanliga! Jag väntar hem en Christie till, men hennes hår är mer brunt. 


  

  

 Söta Christie med rotade ögonfranser och knallrött (från brunt, oxiderat) hår.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards